Over ons

In de veertiger jaren van de vorige eeuw is het idee voor Prisma Pasbustes ontstaan vanuit het fourniturenbedrijf Prisma in Amsterdam. De eigenaar hiervan merkte dat er veel vraag was naar kwalitatief goede paspoppen terwijl het aanbod zeer beperkt was. Hij besloot daarop met twee andere vennoten Prisma Pasbustes op te richten. Aldus geschiedde op 1 juni 1946.


Binnen het fourniturenbedrijf Prisma had men ervaring met het vervaardigen van zogenoemde perskussens. De techniek en ervaring om een goede vormgeving en kwaliteit te maken was aanwezig. Er werd geexperimenteerd met het maken van mallen. Toen dit onder knie was, kon er geproduceerd gaan worden en de paspoppen werden goed ontvangen door de modebranche.


In de jaren die volgden werden de paspoppen door heel Nederland en België geleverd. Geregeld komen wij bij modeacademie en modevakscholen paspoppen van Prisma Pasbustes tegen die 30 á 40 jaar geleden geleverd zijn en nog steeds in bedrijf zijn! Prisma Pasbustes is inmiddels een begrip in de modewereld en blijft zich ontwikkelen om zo optimaal in te kunnen spelen op de wensen van de klant. In de loop van de jaren heeft Prisma Pasbustes meerdere eigenaren gekend. Sinds 2015 kent Prisma Pasbustes haar zesde enthousiaste eigenaresse: Jetske Schrijver. Tijdens haar opleiding Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool heeft zij stage gelopen bij Prisma Pasbustes en is erg enthousiast geworden over dit mooie ambachtelijke bedrijf. Annelien van Heeswijk had toen de leiding bij Prisma Pasbustes. Jetske hoefde daarom niet lang te twijfelen toen het moment zich aanbood om met Prisma Pasbustes verder te gaan.